Jag lever

Dålig uppdatering när jag är här hemma i götet. Sorry. Har mest jobbat, jobbat, träffat folk och jobbat. Det är kul att jobba, man tjänar pengar samtidigt som man får kämpa lite. Nackdelen är förstås att studierna blir lidande. Har inte öppnat böckerna knappt på två veckor. Skärpning!

Förra veckan var jag och mamma på ullared. Hittade tre (!) par skor som var helt lovely. Jag älsklar verkligen att shoppa skor, finns det något roligare? Jag köpte iaf ett par svarta ballerina, ett par sneakers i rosa och vitt och ett par metallicpumps. Jättefina alla tre paren, och det känns härligt att ha nya skor äntligen. Mina älsklade keds ska få åka i soptunnan för de är sönder och smutsiga.
I lördags mötte jag E i stan för lite kvalitativ shopping. Jag hittade en kjol på hm för 98:- (superpris!) och ett vitt linne. E hittade desto mer. Omg, man kan nästan tro att hon är shopaholic ju. Hennes kassar var tunga redan efter tre affärer. själv känner jag mig ganska nöjd på shoppingfronten för ett tag. Det viktigaste var ju trots allt skor, och det hittade jag ju flera superfina på ullared ju.

Har jobbat hela helgen, men var ledig två dagar förra veckan. Onsdagen spenderades på ullared och måndagen spenderades med L, i frisörstolen och hemma. I tisdags hade jag myskväll med Em och L efter jobbet. Vi badade i havet (jepp, jag har badat. Kallt, men härligt!) och grillade. Em hade lagat toppengod mat. Härlig update på tjejernas liv, det var inte så längesedan denna gången men det händer mycket spännande ändå.

Idag ska jag bara plugga och kanske ta en sväng in till ministan sedan för att lämna en bok på biblioteket och kanske sola. Har ett gratiskort som måste utnyttjas innan sista april, så tiden är knapp. Shit, det är första maj på torsdag. Tiden går så fort!
Nej, nu ska jag plugga lite. Måste döva min pluggångest.

Läste förresten en toppenbok i helgen (jepp, nattetid när jag inte jobbade). Den hette Smuts och är skriven av Katarina Wennstam. Den handlar om trafficking och sexköp i dagens samhälle. Väldigt spännande, äcklig och den berör - på samma gång. Läsvärd!


What comes around goes around


Mitt spännade liv

Idag blir det bara ett snabbt inlägg. Har jobbat hela dagen, så jag känner mig lite seg nu. Är ju inte van att jobba längre. Men det ska jag ändra på under de närmsta tre veckorna. Jag kommer vara härdad som stål lagom till valborg. Typ. :P Ska snart åka ut till havet (båten) med pappa. Vi ska hämta kapellet som blåst sönder. Det ska lämnas in för lagning i helgen. Det ska bli härligt att se havet! Inget plugg idag. Desto mer typ på söndag istället...
Har bokat en klipptid (hurra, äntligen!) tills på måndag så snart kommer jag känna mig som folk igen.
Imorgon blir det jobb, jobb, jobb, och glömde jag nämna... jobb. inget spännande men bra med cash. Nä, nu ropar pappa. Båten hägrar!

Ps: C, jag visste det! Omg, jag är bra på att tyda bloggar...

Soffan hägrar

En härligt lugn kväll hemma. Har pluggat, promenerat och umgåtts med mamma. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa en ny skönlitterär bok. Yes, äntligen något lättläst.
Börjar jobba tidigt imorgon, och slutar seeent. Eller ja, jag jobbar 12 timmar imorgon, så med tanke på när jag börjar slutar jag sent. Sort of. Nu väntar soffan!

Home sweet home. Eller?

Hemma igen. Efter fyra veckor, och mamma är överlycklig. Det känns härligt att vara här och bli omhändertagen. Mmm, jag älskar mammas mat. Ska njuta av sen lunch/tidig middag nu. Gott! Sedan kanske en långpromenad och plcoka vitsippor som det finns massor av här. Våren har kommit bra mkt längre här än hemma hos oss. Nu är det dags för lunch! Måste ringa och boka klipptid med... Well, later!

En helt underbar kväll

Igår hade jag en absolut underbar kväll. Sista kvällen med älsklingen kunde inte ha slutat bättre. Först möttes vi i stan där vi kollade i några cykelbutiker efter en cykel åt honom. Vi hittade inte någon sådan han var ute efter, men det var kul att kolla dagens cykelmode. Sedan kikade vi en stund i affärer. Hittade massa fint på zara, de har verklgen fått in mycket vårfint. Jag köpte inget, men det var kul att spana. Vi strosade genom stan och stannade på en grekisk restaurang vi ätit på förut. Det var mysigt där. Vi åt långsamt och pratade om allt och ingenting. Älsklingen betalade <3 och sedan tog vi en promenad i solnedgången hem. Väl hemma la vi oss i sängen och kollade på några avsnitt Sex and the City. Sedan... Äsch, det får ni räkna ut själva. En otroligt mysig kväll. Han är alldeles underbar!

Nu ska jag packa inför hemresan. Har bara den lilla väskan här, och det absolut viktigaste är alla skolböcker och träningskläder. Därefter får jag se vad som får plats och packa ned det. Detta blir nog bra!
Kl 12 är jag framme i götet. Då ska jag möta upp E för en girly lunch med alla updates på hennes killfront. Sedan en snabb kik i affärer (och kanske shopping, nu när inte älsklingen är med...) och tillslut hoppa på bussen hem. Eftermiddagen ska jag ägna åt att umgås med mamma och att plugga (tyvärr stannar inte plugget bara för att jag åker hem. Nu börjar det dra ihop sig!). Sedan åker mamma till jobbet och brorsan kommer hem. Till sist kommer även pappa hem, och jag får prata med honom också. Detta blir en bra dag!

Men oj vad tiden rusar! Jag måste packa! Later!

image68


Ambivalent

Sådärja, nu har jag vart duktig för idag. Total pluggtid: ca 20 min på bussen till träningen. Bra jobbat, tjejen! Nä, men lägenheten behövde städas, jag behövde laga mat och vila upp mig. Plugga får jag göra hemma. Måste göra hemma. Typ bara 6 veckor kvar till tentan nu. Om tre veckor ska alla böcker vara utlästa, då ska jag börja repetera. Omg, hur ska detta gå?

Köpte precis tågbiljetten hem. 147 kr. Tur att det går att köpa sista minuten. Ska strax åka till stan för att möta älsklingen. Vi ska kolla cykel till honom, och jag ska springa in en snabbis på hm och kolla om tunikan jag såg i fredags finns kvar. Today i'm in a shoppingmood. Undrar om humöret är kvar när jag väl når stan?

Usch, jag är ambivalent. Jag både vill och inte vill åka hem. Jag vill träffa alla hemma, men inte vara utan älsklingen. Jag vill jobba och tjäna pengar, men jag behöver verkligen plugga. Jag vill vara vuxen och självständig här men ändå tonåring och barnslig hemma hos föräldrarna. Jag vill ta en promenad vid havet, men med älsklingen som är här. jobbigt läge. Tur att han kommer hem över valborg, då ska vi minsann ta en långpromenad vid havet.
Och då har den nya båten kommit också, det ska bli spännande att se den på riktigt. Och kanske ta ett första dopp? Ha, inte en chans som den badkruka jag är. Men man måste ju våga. L, vågar du?

Nä, nu måste jag ta på mig, sminka mig och göra mig riktigt fin så älskingen riktigt inser hur mkt han kommer sakna mig. Fast det tror jag redan han gör, han har nämligen uppmärksammat min avresa i flera dagar nu. "snart är du inte här, då får jag vara ensam" och "kommer jag bli tvungen att äta själv då?" och "L, kan du le riktigt mkt nu så att jag kommer ihåg ditt underbara leende när du är borta från mig?". Hihi, jag älskar honom.

Ooops, times passing! måste göra mig iordning. Ciao!


Det här med Engla

Hemma igen efter ett superbra och härligt träningspass. Man blir så glad av att röra på sig. När jag kom hem hoppade jag in i duschen (inte bokstavligt, men snabbt gick det!). Sedan fick jag äntligen tummen ur och dammsög samt skurade lägenheten. Härligt! Nu är det rent, och golven klibbar inte. Love it! Nu tänkte jag baka kladdkakemuffins och sedan sätta mig med skolböckerna.

Det här med Engla är förjävligt, rent ut sagt. Många yrkar dödsstraff för 42-åringen. Inte jag. Jag tror inte att hämnd är rätta lösningen. Däremot yrkar jag att han ska sitta inlåst riktigt jävla länge. Lås in honom och kasta bort nyckeln. Messverige, ta ert ansvar. Ge honom inte ett meskort straff. Det har han ju haft förut och det har uppenbarligen inte hjälpt. Ta i med hårdhandskarna nu. Låt honom sitta inlåst tills han dör. Det är min åsikt! Människor som honom borde inte få gå lösa på vår jord. Man blir rädd när man förstår att det finns fler sådana som honom där ute, som mördar för skoj skull. Jag tycker att vid minsta tendens till ´"fel" beteende, typ våldtäktsförsök, mordförsök och dylikt - ta tag i det! Lås in dem, behandla dem, whatever. Släpp bara inte ut dem igen!

Kärlek

Dagens mood: Kärlek! Den flödar verkligen så här års. Pratade med E igår, som är alldeles störtnyförälskad. Det är härligt att höra, hon liksom fnissar hela tiden och associerar alla våra samtalsämnen till Honom. När hon är lycklig, blir jag lycklig. Och varje gång jag ser min älskling blir jag sådär fnissigt barnsligt supersöt. Som socker. Jag älskar våren, och vad den får mig att känna. Äkta, genuin lycka.


Självförtroende är snyggt!

Jag har precis kollat de första sex avsnitten på SATC säsong 1, och de var... okej. Inte lika bra som gossip girl. Men jag har ändrat uppfattning vad gäller en sak, åtminstone. Sarah Jessica Parker är snygg. Inte på ett klassiskt vis, och inte på stillbilder. Men på film, när hon spelar en roll. När hon spelar Carrie Bradshaw, då är hon snygg. För då utstrålar hon självförtroende, och det är snyggt.

image67


Nu ska jag strax sticka till träningen. Inga undanflykter idag inte. Träna först, sedan hem och plugga. Later!

God morgon!

Har precis kommit hem från en promenad. Ja, du läste rätt. Jag begav mig ut på en promenad imorse när älsklingen åkte, vid ca 7.30. Kom hem för ca tjugo minuter sedan, och jag har precis käkat frukost. Mätt. Härligt att börja dagen med en promenad dock. Det var sådär härligt kyligt ute också, så kinderna blev alldeles rosiga. Under promenaden så lyssade jag på bästa Martina och Olle på Morgonpasset i P3. Haha, de är verkligen roliga. They make my days!

Todays plans (oh yes, idag är jag internationell)
* Plugga
* Träna
* Träffa älsklingen i stan för lite shopping (han behöver en cykel, jag behöver skor)
* Laga storkok (åker till götet imorgon, har lovat älsklingen att jag ska göra en större sats köttfärssås så han har på jobbet denna veckan. Han gör nästa stora sats själv till helgen.)
* Se klart SATC säsong 1 (yes, it's true; jag har totalt missat denna serie. Såg avsnitt 1 igår, vilket var helt okej. Dock inte i samma klass som Gossip Girl, men vem vet? Jag kanske ändrar mig!)
* Packa (två-tre veckor hemifrån, vad behöver jag i klädväg? Ja, den nöten kan ju jag alltid fundera på under dagen...)

Ja, det ser ut att bli en toppendag. Dags att sätta igång! Jag börjar med SATC. (Man är väl inte dum... Höhö...) Later!

Inte en chans

Nej, nu pyser jag. Sticker ut på en promenad/joggingtur. Inte en chans att jag tränar inomhus när det är så fint väder. Kanske avslutar träningen med en glass? Nej, jag köper en glass efter att jag tränat. Så alltså, först träna, sedan hem och duscha och sedan till ica och köpa en glass. Later!

Populärt och inte lika populärt!

Populärt just nu:
Sol och värme
Att vara utomhus
(under förutsättning att vädret är som ovan)
Att tänka ekonomiskt och klimatsmart
Glass
Cykla


Mindre populärt just nu:
Regn, åska, kyla
Sitta inomhus och plugga
Att slösa miljö och pengar
(konsumtionen hjälper till att förstöra vår jord! Shoppa inte mer än vad du behöver!)
Söndagsstek
Att åka buss

Bonus på mindre populärt-sidan: Mitt hår! Måste ringa till frisören och boka tid snart. E, vill du färga när jag kommer hem?

Ha-begär på dem nedan. Snart så!

image66

Jag är lycklig

Jag känner att jag behöver förtydliga en sak, som kanske inte går fram så tydligt alltid:

                                                                           Jag är lycklig!

Härligt, underbart, sprudlande lycklig! Glad, positiv till livet och det mesta annat.
Skrattande, fnissande, pirrande i magtrakten tills det når halsen och munnen och tillslut bryter ut i ett lyckligt skratt.


Det är viktigt att komma ihåg ibland. Det är så lätt att klaga på alla småsaker, och missa det stora hela. Därför vill jag med detta inlägg minnas att jag faktiskt är lycklig. Och det känns underbart!

Strange!

Klimatet är konstigt. Man kan bli orolig för mindre. Alldeles precis satt jag här i godan ro och pluggade medan solen sken in genom fönstret. Helt plötsligt dundrar det till, och åskmolnen hopar sig i horisonten. De kommer närmre, med en hel massa blixtrar och dunder. Väl framme släpper de ifrån sig spöhagel, stora som snöbollar. Aj för att vara ute och gå och få en sådan i huvudet, tänkte jag för mig själv. Plötsligt ändrar hagelbollarna karaktär och bildar ett vanligt, svenskt hederligt spöregn, med små inslag av snö. Konstigt!
Ensam hemma, så jag hade ingen att dela denna fantastiska väderupplevelse med. Ringde mamma, men hon var inte intresserad. Älsklingen jobbar. Äh, jag får helt enkelt gå med i KVFFD. Ja, du vet; Konstiga VäderFörhållandens Förening för Diskussion. Finns det platser kvar? Jag volonterar!


Hemligt hångel

Måndag. En helt ny, underbar vecka väntar. Eller? Jo, denna veckan ska bli bra. Den kommer att bli bra! Jag ska plugga, plugga, jobba, jobba och jobba. Yes, dessa enkla planer är min vecka. Typ. På onsdag åker jag nämligen hem till götet igen. Lite mijlöombyte, i nästan två veckor. Skönt! Förhoppningsvis resulterar det i en hel del jobb och umgås med familjen och vännerna. Saknar! Kommer dock sakna älsklingen, för han stannar här. Han har ju sitt jobb här. Men sådan är kärleken, ibland måste man vara ifrån varandra.

Dagens planer:
* Plugga
* Promenera ensam (behöver rensa huvudet)
* Träna mellan 16-17, eller 16.30-17.30. (Whatever, ingen bryr sig)
* Laga mat
* Umgås med älsklingen
Ganska enkla planer. Men det ska bli skönt med en lugn pluggdag.

Helgen
Var alldeles underbar! Fredagskvällen har jag redan skrivit om, lördagen ägnades åt att plugga, mysa, tvätta och laga middag. Typ. Gårdagen ägnades åt ångestpromenad som övergick till myspromenad. Sedan kikade vi på eventuella aktiviteter vi kan göra till hösten och sommaren (typ paddla kajak, hur roligt låter inte det?! Eller spela tennis) och jag bakade en banankaka av de överblivna bananerna som höll på att förtvina i ovanför micron. Och sedan kläckte älsklingen den mysiga idén att baka kanelbullar. Så det gjorde vi. De blev jättegoda, jättestora och jättesaftiga. Mums! Medan vi väntade på att de skulle jäsa klart tog vi en långpromenad i solen med lite fotbollsspelande och öppet hångel. :) Livet är underbart! Middagen struntade vi i att laga, istället blev det två kanelbullar var (!) med varsitt glas mjölk. Jag älskar att bo hemifrån! Då kan man äta kanelbullar istället för middag. Och man mår så bra (det där sista är kanske en sanning med modifikation... man mår inte bra av att skippa middagen. Jag vaknade inatt alldeles hungrig!).

Så nu är helgen slut, om två dagar åker jag till gbg och tentan närmar sig. Fy f*n. Hur ska jag klara den? Äh, klart jag gör. Jag har ju klarat de tidigare, eller hur? *självpepp*

Nepp, nu ska jag plugga innan jag tar en promenad. Later!

Dagens låt: Jason Mraz - I'm yours

Plugga framför regn

Nyss ute på en långpromenad i regnet med älsklingen. Härligt, men jag blev så kall och blöt att jag föredrar att strunta i träningen och stanna inne och plugga istället. Ska snart ned till tvättstugan, sedan är det dags att laga middag. Ikväll serveras det hederlig stek hemma hos oss. Inget jag tycker om, men älsklingen ville ha det idag så det är klart att han får som han vill. Jag får som jag vill imorgon. :)

Nepp, nu ska jag plugga intensivt i en halvtimme, innan det är dags att gå till tvättstugan. Later!

Måste

Nu har jag läst ut deckaren. Trist att den redan är slut. Finns inget annat att göra än att ta fram skolböckerna. Tråkigt. Men nyttigt. Läser jag tio sidor idag är jag ju alltid tio sidor närmare slutet. Det är tänkvärt. Vi har tvättid sedan. Igen. För tredje lördagen i rad. Blä. Men jag gillar iofs att tvätta, det är så mysigt i värmen. Dessutom luktar det gott.

En toppenkväll

Ja, gårdagens uppdateringar var väl inte de bästa. Efter sista inlägget, vid ca 13:30 stängde jag av datorn och kröp ned i sängen med nyaste deckaren Ett enda ögonblick av Harlan Coben. Där låg jag kvar vid 16 när älsklingen kom hem. Sedan åkte jag och tränade, vilket var toppenskönt. Det behövdes verkligen! Sedan stack jag en snabbis förbi systemet och hm. Köpte två flaskor vin, och på hm hittade jag den sötaste toppen på rea. Jag köpte den inte, men funderar på att åka ned till stan sedan och kolla om den är kvar. Jättefin, grå-vit-gul. Hoppas den finns kvar.
Efter min spontana shoppingrunda cyklade jag hem, med bästa E i telefon. Hon skulle på date igår, hoppas det gick lika bra denna gången som förra. ;) Väl hemma stod älsklingen i köket och förberedde kvällens mat. Lyxigt! Bara för mig att hoppa in i duschen, ta på mig klänning (fick äntligen användning för min svarta långklänning, ville klä upp mig lite) och slå mig ned med ett glas asti i handen och bli serverad av maten. Toppengott, och en jättemysig kväll. Jag älskar dig, älskling!
Den bästa kvällen denna veckan, so far. Vi får väl se vad vi hittar på ikväll. Jag har lust att vara social ikväll, vi får väl se.
Nu har vi precis käkat frukost och nu ska vi plugga ett tag. Fast jag vill hellre läsa deckaren. Hum, får se hur jag kan lura älsklingen att jag verkligen pluggar när jag i själva verket läser deckaren? Äh, jag kommer nog på ngt.

Btw, här snöar det. Den 12:e april, och det snöar!!! Fy f*n, rent ut sagt. Man kan ju bli deppig för mindre. Nu ska jag kila ut och slänga soporna! Later.

Senare

Hemma igen. Seminariet gick bra, inga konstigheter. Efter seminariet stack jag till hmeköp och köpte lösgodis. Sedan bar det av till solariet för att unna sig lite fredagsfräschör, och efter det stack jag till myrornas. Var ute efter en ny kuvertväska, modell större. Hittade en i beige, som jag inte köpte. Ångrar mig lite nu här hemma, den hade varit bra att ha till sommaren. Men det var helt enkelt snålheten (hallå, jag var på myrornas!) som talade. Jag köpte däremot en deckare för femton kronor. En bok, alltså. Så nu vet ni vad jag ska roa mig med idag, när jag egentligen borde plugga. Äh, jag har pluggat hårt hela veckan, jag kan unna mig en pluggfri eftermiddag.

Klockan 17 ska jag träna, och sedan kanske möta älsklingen i stan för middag eller bio. Fast helst av allt hade jag velat göra allt sådant imorgon, för det är så j*a jobbigt att släpa på sina illaluktande träningskläder. Jaja. Nu ska jag slappa. Later!

Wish me luck!

Sitter i skolan och väntar på att klockan ska bli nio. Då ska jag ha seminarium och redovisa ett rättsfallskoncentrat jag skrivit. Ja, det jag ägnade hela gårdagen åt. Önska mig lycka till! Nu kör vi!

Härlig dag idag btw. Cyklade till skolan, gick upp i tid så det var ingen stress imorse. Skönt! Åt frukost med älsklingen i lugn och ro.
Nu kör vi! Later!

Mercy!

Nu börjar jag bli klar, på riktigt! Ska bara finslipa det, och korta ned det. Det är ju inte för inte det kallas referat. Älsklingen kommer nog hem om ca en timme, och då är han nog trött. Vill jag sticka ut på promenad borde jag göra det nu. Men jag vill bli helt klar med referatet också. Svårt det där. Jaja... Pratade med S på msn precis och för henne gick det lätt som en plätt att skriva detta jä*la referatet. Jaja, jag gissar att jag överarbetar det som vanligt, men vaddå då? Jag vill ju få det bra.

Nä, jag fortsätter en stund till!

Dagens låt: Duffy - Mercy

Så får du fler bloggbesökare!

Hittade en bra sida på internet där det bara är att signa upp dig så hjälper de till att locka besökare till din blogg. Verkar helt okej, alltid värt ett försök. Testa här.
Lycka till!

Jag älskar mamma

Jag älskar verkligen min mamma! När jag sitter och pluggar som bäst och sliter mitt hår i förtret över att jag aldrig blir klar och vilken skitdag det känns som (just då) ringer hon från sin shoppingrunda och undrar om jag vill ha lite nya kläder. Ja, tack, gärna! :) Hon köpte lite nya tröjor till mig som jag får nästa vecka när jag kommer hem. Är inte mammor underbara ändå? Måste komma ihåg att säga det till henne bara.

Chefen ringde om mina arbetstider för nästa vecka också, när jag åker hem. Haha, de är så söta. Ger mig specialpass för att de vet att jag vill jobba så mycket som möjligt när jag ändå är hemma. Jag är student, jag behöver pengarna. Ska iaf jobba några tio- och några tolvtimmarspass. Härligt! När man ändå är på jobbet är det lika bra att jobba länge, tycker jag. Har hittills bara fått sex pass, men det brukar droppa in fler under tiden man är hemma eftersom folk är sjuka och så. Härligt! Jag riktigt längtar efter att jobba nu, speciellt dagar som denna när man bara sitter och kämpar framför datorn.

Nåja. Efter en kik på klockan har jag konstaterat att jag inte hinner gå på det pass jag vill idag. Jag får sticka ut på en promenad/löparrunda istället, tack och lov att skogen aldrig stänger. ;) Det får bli F&S imorgon istället.
Nästa vecka när jag åker hem till götet ska mamma och jag sticka till Ullared. Det skulle blivit av förra gången jag var hemma, men då blev mamma sjuk så då struntade vi i det. Vi tar det nu istället. Wieho, jag ska shoppa vårskor och andra förnödenheter vi behöver till lägenheten. Som lampor, skurmedel, schampo, balsam you name it! Det ska bli kul, speciellt att få ha mamma för mig själv en hel dag. Mysigt!

Nu ska jag skriva klart arbetet! Later!

Christer i P3

Jag älskar Christer i P3. Programmet alltså. Så himla klockrent! Passar perfekt när man ska plugga. Fast nä, nu måste jag bli klar med arbetet. Dags att ta i med hårdhandskarna med andra ord. Ciao!

Godissuget sätter alltid in när skolböckerna åker fram

Jag sitter och pluggar när taken plötsligt slår mig; varför blir jag alltid så godissugen då jag pluggar? Eller rättare sagt när jag sitter stilla och gör något tråkigt. Något jag måste göra, som tar tid. Jag liksom tvingar min kropp att göra bara det där. Du får en godis om du pluggar ett litet tag till. Bara en stund till. Varför? Hur ska man vänja sig av med sådana ovanor?
Jag måste gå till gymmet i kväll. Om inte annat så för att rena mitt samvete.

image65


Tråkiga svenskar!

Varför är vi svenskar så tråkiga? Varför tycker vi det är fult att vara patriotiska? Vem är det som säger att det är främlingsfientligt att älska sitt land? Jag älskar sverige, och är absolut inte främlingsfientlig. Jag tycker det är synd att nationalism blivit så föraktat och svartmålat. Det är i själva verket något vackert, så länge man förstår dess verkliga innebörd. Att vara nationalist innebär givetvis inte att man föraktar andra nationaliteter eller anser sin egen vara den bästa. Det innebär bara att man är stolt för sitt land och respekterar det. Av reskpekt för sitt land borde man vara patriotisk, tycker jag. Tycker du inte om ditt land behöver du inte bo där. Verkligen inte! Jag blir så trött på människor som så fort man börjar tala om nationalism sammankopplar en med nazister eller rasister. Vad har det med saken att göra? Jag föraktar inte någon, jag respekterar mitt land och de människor som bor där. Jag är stolt över allt vackert som finns i mitt land och förundras över allt vackert som finns i andra länder.


Dagens ställningstagande

Är det rätt att tvinga barn under 15 år att drogtesta sig?

Ja, det tycker jag eftersom de är under 15 år och enligt lag inte får lov att använda sig av några droger överhuvudtaget. De är inte myndiga ännu, vilket innebär att de inte får bestämma över sig själva helt och hållet ännu. Visserligen kan tvång hindra deras individualitet på så vis att de inte själva får ta ställning i frågan, men å andra sidan är det ju skolplikt upp till och med 15 års ålder vilket alla under 15 accepterar. Det är i sig också ett tvång, som bara finns för barnets bästa. Att drogtesta barn under 15 år är också för deras egna bästa, vilket i mina ögon innebär att det borde vara tillåtet.

Tala först = korkad?

Någon som lyssnade på Blondinbella imorse? Spännande? Hon fascinerar mig väldigt mycket. Vet inte om jag gillar henne eller avskyr henne. Troligtvis lutar det åt det sistnämnda, eftersom hon är en sådan människa som talar först och tänker sedan. Sådana människor tål jag inte. På riktigt! :( Finns tyvärr väldigt många sådana människor. Jag har alltid tänkt att deras uppförande beror på att det är korkade, är det verkligen så? Blondinbella kan sannerligen verka korkad.

Effektiv? Jag? Nja....

Nu ska jag plugga! På riktigt! Toppenväder för att sitta inne och plugga idag med, för det är grått väder. Lite effektiv pluggtid nu, så borde jag vara klar om några timmar.

Vågar man lita på att läkaren är vid sinna sinnes fulla bruk?

Dagens Medicin har samlat journalgrodor som doktorerna har skrivit.
Nedan följer ett axplock. Kolla läkarlegitimationen nästa gång du går
till sjukhuset.
 

* Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan kläder.
* Studerar till ingenjör, för övrigt frisk.
* Gift, för övrigt frisk. 
* Nuvarande sjukdomar: Har nyss flyttat till Rimbo.
* Patienten själv orolig över cancer då patienten avlidit i detta. 
* Ortopedi: Patienten får ont i ryggen vid snöskottning, framförallt vintertid.
* Värk i vänster skinka, debut ungefär vid jultid.
* Patientens huvudbesvär kommer från vänster fotled. 
* Ögon, öron, näsa, hals: Irriterad på morgonen då han vaknar i vänster öga.
* Halsen kommer och går. 
* Sedan igår ont i öronen, oklart på vilken sida.
* För ett dygn sedan satt köttgryta i halsen. I praktiken totalstopp. 
* Denna patient har aldrig legat hos Dr Johansson men hos mig har hon legat två gånger.
* Privatpraktiserande gynekolog, tidigare frisk. 
* Remitteras till kirurgen då hon önskar bli gravid.
* Kirurgi: Vill avboka tiden. Jag är bortopererad. 
* Operation sker dagen efter inläggning i lokalbedövning.
* Smärtor vid obduktion. 
* Kommer ut från toaletten och ser glad ut.
* I samband med frukost: patienten kräktes upp en hel rondskål. 
* Patienten mår väl. Stomin sköter sig fint och äter nu även själv.
* Fått en bro i munnen 1991. Ungefär samtidigt debut av domningskänsla i läppar och tunga. 
* Patienten drack tidigare ett glas vin då och då med sin döde make. Nu mera sällan.
* Civilingenjör frånsett huvudvärk i barndomen. 
* Symtom: Patienten har känt sveda i blodådern.
* Svullen, patetisk vänsterarm. 
* Rödmarmorerad blek fot som kommer och går.
* Patienten svarar ej på tilltal. Avliden.
* Orkar inte julpyssla som vanligt. Inlägges på IVA för observation. 
* Känner sig lite avvikande i det nya landet och önskar få detta åtgärdat.
* Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka. 
* Söker pga att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.

* Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord. 
* Smärtan i ryggen kommer då patienten ligger raklång med båda benen på ryggen. 
* Patienten tycker att höger stortå hänger ner mer än dom andra fingrarna. 
* Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19. 
* När hon känner sig trött kan ansiktet vridas mot höger och stå där och rycka en stund. 
* Kräkningarna försvann på em, likaså maken. 
* Har börjat få blodiga små matskedar i avföringen upp till 15 ggr/dag. 
* Patienten har varit på hunddagis i Gävle med stöd av socialtjänsten. 
* Lastbilschaufför som åker en mil utan att bli andfådd i vanliga fall. 
* Kan ej få ned hakan mot huvudet. 
* Far och mor avled då hon var 12 år. Dom har ingen kontakt med henne. 
* Tilläggas bör att någon väsentlig temperaturskillnad ej kan kännas mellan benen. 

* I förra veckan upplevde hon att ögonen försvann i tunnelbanan. Ögonen sticker.

* Patienten får nässelfeber av jordgubbar, kontrast medel, räkor, samt flera av barnen. 

* Mat får han från sonen som ligger infryst.

* Hon har ingen frossa, men hennes man uppger att hon var väldigt het i sängen igår. 
* Patienten ska hålla sig ifrån allt sexuellt umgänge tills jag kan ta emot henne.

Ajabaja!

Det där med att plugga går lite segt idag. Ajabaja, linda, har du inte satt igång ännu? Nope, för det finns så mycket kul på internet.  Men det är väl lika bra att starta nu om jag vill komma någonstans här i världen. Later!

NY

Det finns väääldigt mycket fint på forever21:s hemsida. Synd bara att det verkar vara så dyrt att skicka till sverige. Man kanske borde boka in en NY-resa till sommaren för pengarna man får tillbaka på skatten? Ingen dum idé. Sitta i Central Park och mysa i början av september. Hm, det vore alltid något. Någon som vill sponsra? Hör av er!

Nja, alltså sovmorgonen gick sådär.

Sådär bra gick det med sovmorgonen. Fick vilat en halvtimme nästan innan älsklingen ringde och väckte mig. Jaja, lika bra att gå upp.

Dagens planer:
- Plugga (viktigt rättsfallskoncentrat som ska in imorgon, blä vad trist!)
- Träna (Måste! Vill! Ska!)
Sola (bara om jag hinner)
- Prata med E som var på date igår (ring mig, jag vill veta hur allt gick!)
- Ringa svärmor (typ) som fyller år idag! Grattis!
- Laga mat (nej, jag vill inte. har vi inga rester?)

Inte så mycket planer med andra ord. Tror inte jag hinner med så mycket mer, för koncentratet kommer att ta tid att skriva och jag måste börja med det och bli klar idag. That's life! Imorgon är det iaf äntligen fredag, och då går jag bara i skolan mellan 9-11. Tjoho! :)
Nu är det dags för frukost!

Fira?

Morning! Ny dag, en helt underbart härlig ledig dag har jag framför mig. Skönt! Därför ska jag "fira" det med att sova lite längre. Jag ska somna om nu, efter att älsklingen åkt till jobbet. Höhöh, skööönt! Later!

Konsten att deklarera

Sådärja, har precis skickat in min deklaration. Inga konstigheter, bara att skicka in. Älsklingen hade dock lite frågetecken, så hans kommer inte att skickas in förrän han får svar. Dock senast 5 maj.
Käkade middag för en stund sedan, men det blev inte så gott så resterna ska slängas. Gjorde thaimat, fast den smakade inte som i thailand. Såklart. Vill tillbaka dit! Jaja, får nöja mej med gamla härliga sverige. Det är inte så dåligt det heller. Jag älskar sverige, det är bara vädret jag inte alltid gillar. Men what the heck, det är bara en petitess.

Usch, det där med att spara pengar och i stort sett ha shoppingförbud är inte så kul. Förut brukade jag surfa runt på alla shoppingsajter och se om jag hittade något fint, men det gör jag inte längre, för det är inte roligt att alltid bara fönstershoppa. Så därför känns det som att man har noll koll på modet. Tur att det finns modebloggar. Nu ska jag uppdatera mig på modefronten! Later!

Sommarplaner

Omg, jag är verkligen trött. Funderar på att sova en stund, men jag måste verkligen plugga. Men å andra sidan, hur bra pluggar jag när jag är trött? Inte bra alls, så jag borde verkligen ta en liten powernap. Dessutom är sängen så varm och skön. Och mysig. Jag älskar min säng!

Längtar efter sol och värme! Imorgon ska jag sola igen och det ska bli så skönt. Man slappnar verkligen av när man ligger där. Radion spelar bra musik, man vet att brunheten kommer och allt man behöver göra är att andas. Visserligen kilar jag ur solariet då och då för att kolla hur röd jag är i ansiktet. Börjar jag bli lite röd lägger jag en handdu över ansiktet och solar klart kroppen. Min kropp reagerar nämligen olika på solljus; ansiktet blir rött och är väldigt lättbränt, medan kroppen snabbt blir brun och inte alls bränns lika snabbt som ansiktet. Var ju och solade igår, och jag måste säga att jag blev lite besviken. Blev inte alls brun, men fick ganska mycket fina fräknar. Därför tänkte jag gå dit imorgon igen, eftersom färgen sätter sig bättre om man solar två gåner tätt inpå varandra.

Min plan för sommaren är förresten att sola solarium då och då, så att man inte är likblek hela sommaren på grund av att man jobbar coh så att man inte känner solstress varje gång man har en ledig dag. Och blir denna sommaren som förra kommer jag inte gå många lediga dagar. I juli 2007 var jag ledig tre dagar. På hela månaden. Behöver jag tillägga att det regnade dessa tre dagar? Så min plan är alltså att sola solarium, så att jag kan göra massa roliga saker på mina lediga dagar och alltså inte behöver känna stress över att jag inte är brun. Typ käka myslunch på en uteservering vid havet, ta långa bad i havet, spela kubb, strandtennis och hjälpa föräldrarna med trädgården. Jag vill umgås denna sommaren, inte pressa. Låter som en bra plan!

Nä, nu tar jag en powernap! Zzzz....

Livet leker!

Yes! Hahaha! Jag fick min deklaration idag och jag får tillbaka. Inte världsmycket, men väl några tusenlappar. Yes! Bättre än de senaste två åren då jag bara fått betala in. Härligt! Längtar tills älsklingen kommer hem så vi kan se hur hans deklaration blev.

Kom hem för en halvtimme sedan ungefär. Denna dagen var totalt bortkastad vad gäller skola. Var på den sämsta föreläsningen ever! Ämnet var intressant (äktenskapsrätt) men vilken rent ut sagt dålig föreläsare. Så opedagogisk. Slängde bort sex timmar av mitt liv där, härligt!
Cyklade till skolan i snöblandat regn. Kom fram som en tvättbjörn. Efter en snabb fix på toan kände jag mig nästan lika kvinnlig som när jag åkte hemifrån. Jag använde nämligen en gammal klänning/tunika jag inte använt sedan i somras idag, för att väcka upp min kvinnliga sida. Jag vill ju inte att den ska dö liksom. Min kvinnliga sida lever upp på sommaren, då jag har kjol och klänning mest hela tiden, men på vintern är den nästintill död. Benen har samma frisyr som E-Type och garderoben innehåller inget annat än varma kläder vilket reducerar antalet kjolar och klänningar till typ noll. Iaf till vardags.

Nu ska jag uppdatera mig lite vad gäller olika bloggar och sedan diska. Härligt. Tänkte dra och träna sedan, men om det fortsätter regna stannar jag hemma.

Later!

Incredible

Nu har vi precis käkat middag. Det tog lite längre tid än vi tänkt, eftersom det blev lite mer avancerad matlagningen än vad som var meningen från början. Men det var gott, och bäst av allt - vi gjorde mycket så det räcker tills på torsdag. Skönt, då kanske jag slipper laga mat imorgon?

Nu ska vi kolla på the incredibles och sedan sova. God natt!


No comments...

Hemma efter skola, solning och träning. Tog ett låååååångt bad, och mös sedan lite med älsklingen. (no comments). Nu ska vi laga middag. Undrar vad det blir för gott idag? Hm... Något med kyckling iaf.
Dagens to do-list har bara en punkt kvar: plugga inför nästa seminarium. Orkar jag det ikväll? Tveksamt. Får se senare. Nu är jag hungrig. Later!

Berget tornar upp sig

Nu har jag duschat och gjort mig iordning för en dag i skolan. Känner mig osäker på uppgiften fortfarande, men jag ska kila förbi S på vägen till skolan så får hon säga vad hon tycker.
Bussen går om en halvtimme, och jag måste diska. Berget tornar upp sig på vår diskbänk. Inte nice. Hörs senare! Later!

Pengatankar

Ibland är jag ganska knäpp. Denna våren, till exempel. Det enda jag längtar efter är löning. På riktigt. Inte för att jag ska kunna shoppa upp pengarna eller för att jag egentligen behöver dem. Nej, jag tycker det är roligt att se hur mycket pengar jag får och om jag kan spara något. Eller rättare sagt: hur lite pengar kan jag klara mig på i en månad? Jag gör allt för att klara mig på så lite pengar som möjligt. Cyklar, promenerar, skjuter upp frisörbesöket, fönstershoppar, väntar med eventuella utgifter till senare. Tänker alltid innan jag köper något; behöver jag detta? Kommer jag behöva det eller ångra det i slutet av månaden? Vad gäller utgifter har jag blivit riktigt snål. Fast jag väljer att kalla det för ekonomisk. Har jag en tia i fickan slösar jag den mer än gärna, för lösa småpengar betyder ingenting för mig. Men att dra kortet, aj det svider! Är det pengar jag fått, t.ex. några hundralappar av morfar, kan jag gärna lägga dem på struntsaker som gör mig lycklig för stunden men inte på sikt. Jag har verkligen blivit snål.
Jag vill gärna inbilla mig att det är en övergående fas jag går igenom just nu, men så stäler jag mig frågan; tänk om jag alltid kommer att vara sådan här? Jag vill verkligen sticka ut på en shoppingtur där man shop til' one drop, me det går bara inte. Jag ratar alla kläder (som jag iofs behöver, även kläder och skor går sönder!) för att kunna spara mer i slutet av månaden. Det känns helt enkelt bättre att se pengarna på kontot växa, istället för tvärt om. Ja, jag är knäpp, men frågan är om jag inte blivit sådan här som en slags motreaktion till dagens konsumtionssamhälle? Jag läser många modebloggar dagligen, och man mår lite illa när man läser hur mycket dessa tjejer (ja, det är oftast tjejer!) shoppar för. De rent ut sagt bränner sina pengar. Det verkar som att de tycker det är jobbigt med pengar på kontot. Jag unnar dem alla pengar de äger och har, men varför lägger de sina pengar på rent ut sagt onödiga grejor? Vem behöver 4 (!) identiska klänningar från Gina Tricot? Köp en klänning och skänk bort resten om det är så jobbigt att ha pengar på kontot. Jag känner mig så gammal, fast att min verkliga ålder inte är äldre än många av de tjejerna som shoppar som mest. Jag känner mig tråkig, men duktig. Jag känner mig glad när jag ser pengarna på konto, men ledsen då jag ser innehållet i garderoben. Men då tänker jag på min framtid, som kommer kantas av guld och glamour. Och då inser jag att jag inte är bättre än tjejerna som shoppar som galningar. För det är vad jag drömmer om att göra i framtiden. Det är därför jag sparar. För att jag vill kunna shop 'til I drop. På riktigt!

Stress

Omg, detta är svårt! Shit! Vill bara att klockan ska bli eftermiddag så att jag kan pusta ut. Vill ha denna uppgiften avklarad. Tyvärr vill jag även ha bra betyg på den, så då krävs det att man lägger ned lite tid på den. Gah. Sliter mitt hår. Som för övrigt måste tvättas idag. Stress, stress, stress.

Dagens planer

Godmorgon, godmorgon! Härlig dag idag. Solen sken när jag vaknade, men nu har den försvunnit bakom berg av moln. Trött som få idag, men what the heck; på torsdag får jag sovmorgon.

Dagens planer:
[  ]
Skriva klart övningsuppgifterna, särskilt den med panträtt!
[  ] Sola
[  ] Träna
[  ] Seminarium mellan 13-15
[  ] Hårinpackning, raka benen och måla tånaglarna (Obs: restat sedan gårdagen)
[  ] Promenad med älsklingen ikväll
[  ] Påbörja nästa uppgift; skriva rättsfallskoncentrat

Nåja, det verkar som att jag kommer fylla min dag rejält. Det viktigaste för att hinna med det som står på listan är att arbeta effektivt. Det är med andra ord bäst att jag börjar så snart som möjligt. Nu! Dags att sätta på morgonpasset i p3 och plugga. Later!

Vart hittar man motivation? Finns det att köpa?

Tankar som fyller mitt huvud, planer som görs upp. I mitt huvud. Almanackan framme, hur kan det redan vara fullt? Vardag möter vardag, allting går i ett. Grått blandas med vardagsbetraktelser. Värmen gör sig påmind, hur känns det? Vänner som växer bort, växer ihop. Måste man umgås bara för att man har ett förflutet? Vart vill jag? Egentligen.



Men innerst inne vill jag vara fem år igen och inte ha några problem i hela vida världen.


Resa. Njuta. Jobba. Slita. Plugga. Valmöjligheter i det oändliga, gör jag rätt? Är jag för gammal? När är det dags att släppa taget? När är jag vuxen? Vill jag bli vuxen? Samma saker varje dag, livet står still och stampar. Lycklig mitt i det tråkiga. Det är tråkigt. Gräset är inte grönare på den andra sidan, snarare skiftar det i blått. Bättre eller sämre? Pengar eller lycka? Egentid. Eget liv. Behöver jag alla de där jag bara hör av då och då? Vill jag hellre ha dem jag bara pratar med ibland? Ibland är livet bra tråkigt.


Men innerst inne vill jag vara fem år igen och inte ha några problem i hela vida världen.


Vart hittar man motivation? Finns det att köpa?

Tvångshandlingar

Har nästan fått klart arbetet, härligt! Det hade antagligen gått fortare om jag inte fått en hang up på - hör och häpna- patiensen spindelharpan just idag. Suck! Måste klara det två gånger i rad innan jag får göra något annat. Dessa tvångshandlingar. Tack och lov att jag inte lider av värre tvångshandlingar.

Dagens: Markus Krunegård - Jag Är En Vampyr

Helt klart underskattad! Så bra. Älsklingen hatar den. Hehe, jag vet vad jag ska spela för fullt om en timme när han kommer hem. Nu ska jag bli klar med arbetet. Later!

Choklad eller vatten?

Regnet det bara vräker ned. Grått, trist. Jag behöver choklad. Nu! Men jag är snål, jag ska absolut inte gå bort och köpa någon choklad. Det är onödiga pengar. Nepp, jag ska sitta här och dricka vatten istället.

Och älsklingen är inte hemma förrän halv åtta. :( Trist! Ska formulera svaret på uppgiften nu, och sedan skämma bort mig själv på något sätt. Kanske ska se en film? Baka? Läsa något annat än kurslitteratur? Något kommer jag nog på.

Vad brukar du göra när du vill skämma bort dig själv?


Ingenting är omöjligt

Lyssnar på Christer i p3 samtidigt som jag pluggar. Alltså, finns det något roligare radioprogram? Jag tror inte det. Så himla kul! Men nu  M Å S T E  jag sätta igång med plugget. Måste ju vara klar innan älsklingen kommer hem. Jag ska lösa problemet med panträtten. Det kan ju inte vara omöjligt, liksom.

Han beskyddar mig

Tiden går så fort när man bara är hemma. Sitter och pluggar lite granna, faktiskt riktigt intressant. Tänkte snart käka lunch tror jag. Rester sedan gårdagen, inget avancerat idag inte. Jag ska nog inte sola idag, för det drar ihop sig till ösregn, molnen är kolsvarta i horisonten till skilland mot de grå som är ovanför mig just nu. SÅ jag stannar nog hemma och pluggar.
Ikväll ska vi se skräckfilm, Silent Hill hette den om jag inte minns fel. Brr, not my favouritegenre, men det funkar om älsklingen ligger bredvid mig och beskyddar mig. Iaf vill jag gäna tänka att det är vad han gör.
Nä, nu kurrar magen. Det blir lunch.


Disciplin, tack!

Vissa dagar är jag värdelös att disciplinera mig själv att plugga. Älsklingen ringde för en halvtimme sedan, och då kom jag av mig i pluggandet igen. Satte mig och gjorde manikyr istället, vilket visserligen behövdes men där försvann en halvtimme till av pluggtiden. Suck. Fast naglarna blev fina. De blänker och är alldeles lena. Dessutom lackade jag med trind nagelförstärkare så de blir förhoppningsvis riktigt hårda också. Det gillar jag, även om jag inte direkt är en tjej som gillar att pilla med naglar, hår och smink. Men när jag väl gör det är det kul, och folk lägger mer märke till det.

Såg en bild på gossip girl-tjejerna och alla tre hade fina högklackade skor med öppen tå och målade tånaglar. Så fint! Tänk vad man glömmer hur sexigt det är med målade tånaglar på vintern när de ändå inte syns. Kanske ska ge mig i kast med tånaglarna också? Nej, det är bättre att jag pluggar färdigt nu, så kan jag ta ben, tånaglar och hårinpackning ikväll efter solningen. Då ska jag allt visa min kvinnliga sida, älskling. Jag kan, jag med!

Nu ska jag visa prov på min förmåga att kunna disciplinera mig själv. Later!

Cliffhanger

Sådär, nu är jag mätt och belåten. Pannkakor - rester sedan gårdagen - slank lätt ned i magen. Mumma! Men nu är det slut på det roliga för nu är det dags att sätta sig med pluggböckerna igen. Spännande!
Har B rätt till pantbreven eller inte? Fortsättning följer.... 

Yep, jag vet. Tvungen att avsluta med en cliffhanger, annars vet jag ju inte om ni verkligen återkommer för att läsa min blogg igen. ;) (obs: ironi!

Är det bara jag som känner mig snyggare och sexigare när jag rakat benen?

Sitter och surfar runt. E ringde för en timma sedan (!) och avbröt mitt effektiva plugg och jag kom liksom inte igång igen efter det. Men nu så! Panträtt, here I come!

Ska käka lite frukost samtidigt. Funderar på att sticka och sola sedan, är sjukligt blek och trött så det hade inte suttit fel. Kanske ska sticka förbi F&S och träna idag också? Ja, om jag bli klar med plugandet i tid, då ska jag sticka och sola och träna. Ta hand om mig själv.
Personlig mind hang-up: Du måste raka benen ikväll, annars får älsklingen vatten på sin kvarn!

Är det bara jag som känner mig snyggare och sexigare när jag rakat benen?

Utan hav en hel sommar? Nej tack!

Ny vecka, ny dag. Hoppas att denna veckan blir ännu mer vårig än den förra, men just nu ser det mörkt ut. Alldeles grått på utsidan, och så hörde jag på radion att det kommer snöa i eftermiddag. Yes, härligt! Not.
Har sovit gott inatt, men hade gärna sovit längre. Behöver plugga dock, så jag gick upp med älsklingen. Som faktiskt gick till jobbet trots att han är sjuk. Stackarn, jag ska ta hand om honom när han kommer hem. Han såg helt förstörd ut när han äntligen fått på sig tröjan. Är han redan utmattad kan man fråga sig hur han kommer må i eftermiddag. Men han är envis. Guldstjärna för det.

Igår kväll, efter att jag pluggat och faktiskt kommit en bra bit på vägen mot att bli klar som jag kommer att bli idag, lagade jag mat (tacocrepes med salsa och sallad) och så kollade vi på film och bara mös. Käkade en påse djungelvrål, så gott! :) Pratade med mamma precis när jag stoppat munnen full, och hon fattade direkt att jag käkade godis. Kärlek, mamma! Du känner mig för bra.

Har en viss längtan i kroppen. Längtan efter att denna terminen ska ta slut så att mitt liv kan börja.  Med risk för att låta knäpp men; mitt liv och jag lever verkligen upp på sommaren. Det är då jag lever och gör allt det där jag drömmer om resten av året. Jag träffar folk, jobbar, njuter , äter, badar, solar, umgås, festar, shoppar, reser... You name it! Denna sommaren ser iofs lite blek ut vad gäller resfronten, blir ev en snabbis med familjen till Tyskland eller bara lite quality time ute med båten längs Bohusläns kust. Resten av tiden blir det jobba av. Det kommer kanske bli en jobbig sommar. Älsklingen ska nämligen stanna kvar här i sommar och jobba, medan jag åker till götet. Han jobbar mån-fre medan jag antagligen kommer att jobba mån-mån (om denna sommaren blir som förra, vill säga). Det innebär att de få helger jag är ledig kommer jag antagligen flänga hit på ett tåg. Fast jag hoppas älsklingen kommer till gbg, för där är sommaren som bäst. Inlandsverige utan hav en hel sommar? Nej tack. Jag kommer aldrig bosätta mig här. Jag skulle verkligen inte vilja bo här om det inte vore för utbildningen. Tacka vet jag kusten och närheten till havet!


Jag trivs bäst i öppna landskap - Nära havet vill jag bo



Hjälp!

Sitter och försöker ta bort den jä'*la klockan på min bloggs startsida som går efter vintertid. Den ska bort! Men jag vet inte hur jag ska göra. Hur satte jag dit den från början, liksom?
Vill ändra designen på bloggen också, men jag vet inte hur man gör. Suck. Jag vill verkligen lära mig sådant, men vem ska man fråga?

Längtan

Tog en lång härlig sovmorgon idag. Mmm, det är så skönt att sova. Och våran säng är så himla härlig at man aldrig vill gå upp. Speciellt inte med de undebart mjuka lakanen vi fick av mamma i julklapp. Härliga! Borde köpa fler sådana. Nåja, nog talat om vår underbara säng (men faktum kvarstår: den är härlig!).
Har precis käkat frukost, som sjuklingen (f'låt, menar älsklingen) dukade fram medan jag låg i sängen och vägrade gå upp. Älsklingen är fortf sjuk även om han menar det motsatta. Just nu badar (!) han, vilket han aldrig gör. Får se vad detta leder till. Spännande! ;)

Idag är det plugg som gäller. På riktigt. Ska även hinna dammsuga lägenheten och kolla på film med älsklingen. En ganska soft söndag, med andra ord.
Som märkes på tiden är jag fortf hemma, alltså inte på friskis. Det blev med andra ord inte av att jag sökte till funktionär. Varför? För att allt är så osäkert just nu med jobb, skola och egentid (vilket jag måste lära mig att värdera!) att jag hellre väntar en termin. De söker nämligen nya funktionärer varje termin. Jag klarar mig som vanlig gympare ett halvår till. Det ligger dessutom bättre i tiden då, för då läser jag t3, vilket tyddligen ska vara jobbigare och hårdare och då kan jag tydligare se om jag har tid att avsätta en speciellt tid i veckan åt att leda pass. Dessutom jobbar jag förhoppningsvis mer då.

Min chef hemma ringde mig häromdagen. Verkar som att det hänt grejor på jobbet, nya omstruktureringar och så. Det verkar bara bra, sommaren kommer att bli så mycket roligare nu. :) Längtar!

Längtar efter att gå ett varv kring marstrand i solen. Få känna havslukten slå mot ansiktet och bli alldeles sträv i hyn av allt salt. Jag längtar efter soliga bad och karga klippor. Att få värmen mot kroppen och känna det ojämna berget under sig. Att skära sig på havstulpaner och doften av jordgubbar. Att höra måsarnas skrik och havets kluckande. Jag längtar.

Nu ska jag dammsuga. Later!

Tiden går så fort these days

Lördag kväll. Denna dagen har verkligen sprungit iväg. Jag har pluggat, pratat massa i telefon, promenerat, lagat mat och tvättat. Nu ligger vi trötta och mätta med laptopen i sängen och kollar på film. Batman begins. Den är faktiskt riktigt bra. Och Christian Bale är riktigt snygg...
Ska snart käka lite glass med chokladsås och banan. Är det lördag så är det. Hehe...
Vad gör du ikväll?

Det är inte klokt vad bra man mår av lite solsken

Lördag idag. Solen skiner, jag har precis varit ute på en undervar långpromenad med bara radion som sällskap. Jag gillar verkligen att lyssna på radio. Lyssnade på tracks på p3, samt mix megapol. Jag måste dock medge att jag hellre lyssnar på radio i götet på grund av att utbudet är större där. Nrj, lugna favoriter, rix, the voice osv. Här finns bara de fyra från Sveriges radio av vilka jag bara finner nöje i att lyssna på en samt mix megapol. Hur överlever de delar av sverige som inte hör till gbg, sthlm eller malmö? Vad lyssnar ni på?
Skämt åsido, det är faktiskt trist att det inte finns ett större utbud här. Väldigt trist! Fast det finns ju som tur är webbradio. Bästa uppfinningen sedan internet. Typ.

Älsklingen är givetvis fortfarande sjuk, så han ligger i sängen/soffan hela dagen. Jag försöker roa mig bäst jag kan på egen hand, genom diverse telefonsamtal och plugg. Och snart är det dags för tvättstugan. Yeah, det här verkar arta sig till en toppendag ju. :)

Det är inte klokt vad bra man mår av lite solsken.

Fredag!

Har precis kollat på en film med älsklingen. Tänkte gå bort till ica och köpa lite fredagsgott. Är jättesugen på lite choklad, det hade inte suttit fel. Ska köpa en tidning också, tänkte jag. Stackars älsklingen ligger och sover, och för att inte störa honom med att knappra på datorn tänkte jag ägna kvällen åt att läsa i vardagsrummet.
Ciao!

Ska du med på en after-school?

Tillbaka hemma igen. Det blev ingen runda på stan, ingen afterschoolrajd. Istället blev det till att åka hem och ta hand om en superduperförkyld älskling. Idag är det ynkligt hemma hos oss.
Men han är så söt där han ligger utslagen i sängen och bara behövs tas omhand. Så jag skippar gladeligen min utekväll, som face it bara hade kostat en massa onödiga pengar egentligen, och stannar hemma för en lugn lugn kväll hemma. Lite synd att vi inte har tv bara, för det hade vart skönt att slappa framför den ikväll. Men men, that's life.

Vad gör du ikväll?

Linser!

Nu har jag sminkat mig och snart tagit på mig de kläder jag tänkt, så det är snart dags att gå. Iaf inom tio minuter. Omg, vilken tidsomptimist jag är. Hehe... Ska iaf ta mig in till stan till fots, och därefter ta min cykel som älsklingen hade till jobbet idag. Skönt väder!
Jag har till och med satsat på stort detta underbara fredagsväder; jag har tagit på mig mina linser idag för att kunna använda solglasögonen. Härligt!
Ska gå och lyssna på radio också, finns det något bättre? Lyssna på bra musik samtidigt som man promenerar i solen. Härligt! Det är väl dags att jag försöker ta på mig kläder, så att jag hinner. Hörs senare!
Ha en toppendag!

Update!

Usch, vad trött jag blir på att inte vissa personer uppdaterar sina bloggar oftare. Hur ska jag nu kunna få veta spännande saker? ;) Skämt åsido, varför uppdaterar vissa sin blogg bara typ en gång i månaden? Vad är det då för mening med att ha en blogg?
Nu ska jag gå ut med soporna och känna vad jag ska ta på mig för kläder. känner för klänning idag, passar det med vädret måntro?
Hej så länge!

Hur har jag överlevt vintern?!

Efter en helt underbar gårdag är det äntligen fredag. Solen skiner, jag sov ända till 10 (!) och jag är lycklig. Härligt!
Men vad hände då igår eftersom dagen var så bra?
Jag vaknade och gick upp kl 8, vilket var sovmorgon jämfört med hur tidigare veckan såg ut. Jag åt frukost med älsklingen, som sedan följde mig till bussen i solskenet. Sedan cyklade han iväg till jobbet medan jag tog bussen till skolan. Där väntade en jättebra föreläsning i sakrätt, med en pedagogisk och bra föreläsare. Lunchen intogs hemma hos E med lite välbehövligt tjejsnack. Sedan fortsatte föreläsningen ett par timmar till. Efter föreläsningen väntade ett kort men effektivt gruppmöte inför seminariet idag. Sedan åkte jag hem. Tog en helt underbar långpromenad med älsklingen på kvällen, och sedan stekte vi pannkakor. En helt underbar dag!
Själva anledningen till varför dagen var så bra var egentligen att det luktade vår överallt. Så himla underbart! Hur har jag överlevt vintern?!

Nu ska jag strax sticka till skolan igen. Efter skolan ska jag möta älsklinge på stan (idag igen, vad är det här?) där vi kanske ska se på bio, käka middag eller bara vara. Underbart!
Det är så härligt med våren, för den får mig att vilja hitta på en massa roliga saker hela tiden. Jag älskar våren!!!
Helg imorgon! Min helg ska ägnas åt plugg, vad ska du göra?

Ha en toppendag i solen!

Studentekonomi

Denna dagen har gått fort, som vanligt nu för tiden. Stack till skolan förut. Det började regna precis när jag gick utanför dörren här hemma så jag blev blöt. Usch, jag gillar verkligen inte att vara blöt. Väl i skolan började seminariet på utsatt tid och det var verkligen ett jättebra seminarium. Looking forward tills på fredag då fortsättningen kommer.

Efter seminariet sprang jag som en tok för att hinna med bussen (Omg vad jobbigt det är att springa med den tunga lagboken i väskan btw), och jag hann verkligen precis. Busschaffören väntade på mig! Jag sänder ett tack och en glad tanke till alla busschafförer på länstrafiken i örebro med omnejd. De är så bra, det är oftast glada, oftast i tid och oftast allmänt trevliga. Typ.
Mötte älsklingen i stan där vi kikade lite i affärer. Han handlade en skjorta och en slips, jag handlade ingenting men jag såg en hel massa fina saker. Men jag väntar med shoppingen tills jag når gbg. Då ska jag handla. Massa. Wie!


Sedan bjöd älsklingen mig på café. Jag åt världens godaste kladdkaka, med massa grädde. Fast det var sådan där kemisk sprutgrädde, som inte alls är lika god som vanlig grädde. Men kakan var god. ;) Vi satt på fiket länge och bara pratade. Mysigt. Lite vardagslyx för en student. Hehe... Jag verkligen älskar att klaga över studenters tragiska ekonomi, men you know what?! Så dåligt har vi det inte. Men jag snålar för att inte behöva ta så mycket studielån och för att ha pengar att må bra av i framtiden. Jag anser att det är lika bra att spara medans man kan, innan barn kommer och innan man skaffar ett hus som hela tiden behöver rustas upp. Nu lever vi nästan så billigt man kan med tanke på fasta kostnader såsom hyra, el och telefon. Men något vi verkligen inte snålar på är mat. Det tycker jag är viktigt att inte snåla på. Det är viktigt att kunna skämma bort sig med en god middag då och då. Jag låter som en matshopaholic.


Nä, nu ska jag gå och skämma bort mig själv. Hehe, vi ska laga hemmagjord pizza. Mums!

Love

Jag verkligen älskar denna låten. Så himla bra. Med den avnjuter jag min lunch, very nice.

Maia Hirasawa - The Worrying Kind


Bråttom

Nu har jag pluggat intensivt ett tag och omg vad skönt det känns. Vi hade en del instuderingsfrågor att lösa tills seminariet i eftermiddag och dem har jag löst. Jag gillar att lösa problem, speciellt när jag förstår dem från början och det därmed går fort att lösa dem då man vet vart man ska kika efter svaret. Nu är iaf klockan ganska mycket, bussen går om lite mer än en timma. Ska hinna käka lite lunch också (idag blir det spaghetti carbonara, mums!), och diska så att det där mountainet försvinner från vår diskbänk. Konstigt att det är så mycket redan, förresten, eftersom vi diskade i går kväll? Jaja, that's life.
Såg btw att seminariet slutar lite senare än vad jag räknat med, måste ringa älsklingen och förvarna så att han inte blir sur över att jag är sen (vilket jag iofs alltid är) när jag faktiskt inte är det av slarvhet eller ngt liknande utan för att jag är fast i skolan. Well, dags att sätta igång.
Mitt skokollage kommer senare.
Hörs!

Vad gör du idag?

Ensam bland många

Sitter och surfar runt lite. Ska börja plugga nu, egentligen, men ville bara kommentera en grej jag läste i studenttidningen Studentliv som nyss for in genom brevinkastet av brevbäraren. Mittuppslaget i tidningen bestod om ett reportage om ensamma studenter. Om hur svårt det kan vara att skaffa riktiga vänner när man är ny på en skola och i en stad. Jag håller verkligen med. Det kan vara jättesvårt. Jag har absolut inga poblem att skaffa vänner i vanliga fall, men i skolan när alla konkurrerar är det svårt att hitta någon som man verkligen matchar med. De finns säkert där, bara det att man aldrig hinner prata med dem eftersom alla försvinner inom en tiondels sekund när föreläsningen är slut. Typ.


Ingenstans är man så ensam och så anonym som på en plats med massa människor runt omkring.


Jag har hittat några i min klass som jag umgås med, men de är inga människor som jag klickar helt hundra med. Jag vill hitta någon som man bara kan slappna av med, vara sig själv och inte behöva bortförklara sitt liv inför. Någon som delar några av mina intressen, någon jag kan prata shopping, mode och skvaller med samtidigt som vi kan diskutera ekonomi och politik. Någon som kommer förbi på en snabb fika ibland, och någon som jag faktiskt vill ringa. Jag vill hitta en kompis som klickar med mig och med mina intressen. Hur svårt kan det vara? Av de jag sett i klassen finns det dock ingen som matchar. Men eftersom jag vet att jag inte är översvallande hjärtlig i skolan gissar jag att andra agerar likadant. Man är i skolan för att gå på en föreläsning, och inget annat.
Visst älskar jag att umgås med älsklingen men samtidigt behöver man umgås med andra ibland. Jag har massa tjejkompisar hemma som upptar denna platsen i mitt liv där, men jag behöver någon här. Någon jag bara kan våldgästa på kvällen, kika på tv med och festa med. När vi vill.

Hur svårt kan det vara?

Onsdag

Good morning sunshine!
Jag vaknade för en timma sedan när älsklingen gick upp. Han skulle till jobbet, och jag tänkte att det var lika bra att gå upp. Hade ju som sagt planerat att sitta i solen med solglasögon och plugga idag. Men när kikade ut fick jag se att det var stora, gråa, tunga moln på himlen, så jag blir så illa tvungen att sitta inne och plugga. Såvida jag inte vill bli blöt då, för då kan jag ju gå ut och sätta mig. Men jag vill fortsätta vara torr och varm, så det är bättre jag stannar inne.

Todays plans, dårå. Det är plugging som gäller fram till ett, då jag måste ta bussen till skolan. Väl där ska jag på seminarium till kl 16. Sedan ska jag in till stan och möta älsklingen så atthan kan shoppa upp sina presentkort på brothers. Själv ska jag väl bara kika i skyltfönster som vanligt. Vill shoppa nya vårkläder. Ska kika in en snabbis på gina också och kolla om de har kvar den där kjolen och det där ärmlösa AA-liknande fodralet. Då ska jag prova de grejorna, och om de passar så kanske, kanske jag köper det. Får se. En sak vet jag iaf, och det är att jag pratade med mamma igår om när jag ska åka hem nästa gång. Det blir snart, om typ två veckor. Mamma kunde inte klara sig utan mig längre. Åh, jag gillar att de saknar mig. För jag saknar dem. Iaf, när jag åker hem ska jag och mamma åka till ullared och där ska jag shoppa nya vårskor. Jippie! Vår- och sommarskor är lätt de roligaste skorna att shoppa. Det finns oftast så många fina, och i år har jag sett så himla många fina skor som jag vill ha. Hade jag kunnat hade jag köpt alihop, men jag får inte plats med dem i graderoben. Älsklingen är redan galen över min skosamling som redan finns där (även om jag lämnat hälften av mina skor hemma hos mamma och pappa) så jag tror inte han skulle bli så glad över 30 par skor till. Typ. För så många fina skor har jag sett. Mmm, lovely. Ska visa lite fina skor sedan, med ha-begär.

Ibland önskar jag att jag inte studerade utan jobbade heltid. Tänk vad skönt att kunna unna sig en hel masse nya kläder och skor varje månad. Många av mina arbetande kompisar lägger ut ca 3000 kr i månaden på att festa, men jag tycker hemmafester är roligare och de är i regel billigare, vilket innebär att jag hade kunnat lägga de pengarna på att shoppa. Eller inte. Linda, sluta dröm. Face it, du hade sparat pengarna och varit lika snål som du är nu. Typ.
Nä, nu ska jag plugga lite. Har som sagt 10 rättsfall att läsa igenom. Let´s do it!

Ingen med mig lura aprillo!

Nu är första april slut om bara några timmar och jag har inte blvit lurad. Än. Lite trist faktiskt. Det är inte ens någon som försökt.
Well, bedtime! Sov gott! Hörs imorgon!

Så här vill jag se ut

Skulle gärna vilja se ut som Cameron Diaz just nu. Härligt fräsch och söt.

image63

Våren är här!

I'm back! Hemma igen från skolan. Ska snart ut och promenera med älsklingen. Jag struntade i träningen idag, kände att jag ville vara ute i solen istället. Mycket smart tänkt, så snart ska jag ut. När solen går ner, typ. ;)

Hade seminarium idag, vilket jag var livrädd inför på grund av seminarieledaren som är sträng. Det var dock inget att oroa sig för eftersom han antagligen var för trött för att vilja fråga ut oss och grilla oss. Härligt! Faktum är att seminariumet var riktigt intressant. Vi behandlade ämnet rättsekonomi, alltså en blandning av juridik och ekonomi. Kan det bli roligare? (OBS! Jag är inte ironisk. Det var verkligen kul!) Kanske ska nischa mig totalt som affärsjuristekonom? Vore en bra idé, jag vore antagligen ganska ensam på marknaden.

Ringde min chef idag också, och talade om att jag kan jobba framöver. Chefen skulle höra av sig längre fram i veckan med tider. Härligt! Jag vill jobba, och tjäna pengar, för pengar kan man aldrig få för mycket av. Finns en hel massa fina kläder i butikerna nu, jag behöver klippa mig och framförallt; jag ska spara mer pengar än älsklingen i år. Tä-tä-tä-tä-tä-tä-tä-tä-tä-tä-vling! Tävling! Tävling! Mellan mig och älsklingen då såklart. :)

Imorgon är det plugg som gäller. Ska förhoppningsvis hinna läsa igenom 10 (!) rättsfall och lösa 2 övningsuppgifter. Vilket jä*la namn, btw. Övningsuppgifter, hur simpelt låter inte det? Jag kan tala om för er att det inte är det minsta enkelt, faktiskt precis tvärt om. Blä! Men det är bra, då har jag något att göra med min tid imorgon iaf. Hehe. Hoppas att det är sol, för då sätter jag mig i solen och pluggar. Nice, need some color on my body, så att säga.



F&S söker nya funktionärer. Ledare. Jag vill söka, men jag vet inte om jag vågar. Eller jo, jag vågar, men tänk om jag inte klarar det? Tänk om jag inte är vad de vill ha? Jag vet inte om jag skulle kunna med att träna där mer om jag inte blir uttagen isf. Pinsamt, när de pekar och kollar menande på tjejen som trodde att hon skulle klara det men inte gjorde det. Men å andra sidan, den som inte prövar vet inte vad den klarar. Det kan ju inte bli mer än fel, eller hur?
Jag ska nog göra det. Kanske. Får se. Uttagningen är nu i helgen. Jag vill verkligen bli ledare. Detta låter alldeles fel att skriva, särskilt i jantelagens Sverige. Men jag vet, jag verkligen vet, att jag hade blivit en bra ledare. Inte bara bra, utan toppenledare. Jag har inte mycket självförtroende i vanliga fall, men när det gäller gympan så vet jag att jag kan. Skönt, för omväxlings skull. Så jag borde verkligen söka, eller hur?

Hur svårt kan det vara? Alla som redan är ledare har ju klarat det, och de är väl inte bättre än jag.

Ja, jag har iaf övertalat mig själv för en stund.
Nu ska vi förhoppningsvis ut på promenad. Read you later! (säger man så? Äh, vad faen, nu gör man!)

Motionera på snorhalt golv?

Första april. Det är alldeles grått utomhus. Gick upp med älsklingen klockan sju imorse, och skulle inte somna om. Drack en kopp té och pratade med älsklingen tills han åkte klockan halv åtta. Då gick jag och la mig i sängen med nya numret av friskispressen för att läsa. Inte sova. Vad tror ni jag gjorde? Somnade såklart. Till klockan nio. Jaha, så var det med den pluggmorgonen liksom. Ska åka iväg till skolan snart för att plugga där, för här hemma är jag inte lika effektiv. Finns för mycket som distraherar. Typ som blogg.se, där det alltid är någon som uppdaterat nyss. :)

Igår var jag och tränade efter skolan. Första gången sedan jag blev sjuk. Det var tungt. Omg, vilka klena armar jag fått. Men det värsta av allt var nog min snorbomb till skalle som hotade att sprängas varje gång jag ansträngde mig hårt. Hjälp, vem vill  få en hjärnblödning på jympagolvet, liksom?
Tidningarna rapporterar från F&S gympalokaler: Kvinnas huvud sprängdes, motionärer fick snorhalt golv.
Typ. Det vill vi ju inte läsa. (men eftersom det är mitt huvud lär ju jag vara död, och därmed slippa läsa...)
Nä, men jag tog mig igenom passet. Sedan åkte jag hem för att ta en ångbad för mina stackars bihålor. No more info om det.

Ska som sagt till skolan nu, åker om ca en timme. Ska hem till S och plugga lite, innan seminariet som börjar kl 16. Sedan hoppas jag att jag hinner träna core kl 18.30, hoppas det. Seminariet slutar nämligen kl 18, vilket givetvis gör att det blir tight med tid. Men det fixar jag. Jag är tidsoptimist ut i fingerspetsarna.

Nä, nu ska jag byta om! Hörs later!

Förresten, har du lurat någon idag? Eller kanske blivit lurad själv?

RSS 2.0