Helgen som försvann

Vart tog helgen vägen? Nu är det söndagkväll och helgen har gått så fort. Har knappt varit hemma på hela helgen, och så lär nästa vecka bli också. Fullt upp hela tiden! Och dessutom ska man hinna handla julklappar. Jaja... Det får bli några snaba raider på stan i veckan.

Kom hem vid fem idag, trött som få. Slängde mig i soffan med en deckare som jag väldigt lägligt fann i bokhyllan som jag tydligen missat. Superspännande! Sedan lagade älskligen mat till oss, och kvällen fortsatte härligt lugnt. Nu ska jag gå tillbaka till sängen och boken.
Dags att sova, ville bara uppdatera så att ni ser att jag lever. ;)
Sov gott!


hemma

hemma igen efter en lååång dag. Älsklingen har gjort varma mackor, så nu blir det njuta av framför en film och sedan stupa i sängen. Tentan kändes bra, btw! sleep tight!

Dagen med stort D

Jaha... Så var det dags. Dagen med stort D har kommit. Eller kanske dagen med stort T? Iaf, idag har jag min tenta. Jag har precis vaknat. Tog mig sovmorgon idag, för jag kände att det nog är bra att vara utvilad. Ska käka frukost och bege mig till skolan, där jag ska träffa S för en genomgång inför tentan. Brr... Jag vill ha det överstökat, samtidigt som jag inte vill ha den överhuvudtaget. Jag vet liksom inte hur frågorna kommer att vara, vad de vill ha för svar coh det viktigaste av allt; hur svår den kommer att vara. Fast iofs borde jag bara gå dit och göra den, istället för att sitta här och fundera. Ja, så gör jag.

Well, nu blir det frukost. vörtbröd (Utan russin!) med ost och nyposoppa! En perfekt laddarfrukost! Nice!

Helgplaner, någon?

Nu ha jag och älsklingen varit ute på en härlig promenad i mörkret. Ska gå och duscha, och sedan plugga lite till innan läggdags. Segt, tentan är först klockan 14 imorgon. Det hade varit bättre om den varit kl 8, för då hade man haft resaten av dagen ledigt och inte behövt oroa sig hela dagen. Men men....

Imorgon blir en lååång dag.
Åker hemifrån vid ca halv tio, för jag ska träffa en klasskompis och ha en liten "inför tentan"-diskussion. Sedan är det tenta i fyra timmar. Sedan ska jag till kören. Vi ska tokrepa hela helgen för vi har en hel masse föreställningar nästa vecka. Sedan ska jag evetuellt tentafesta. Får se om jag orkar. :S Men resten av klassen kommer att vara där, och det är ju alltid kul att festa ihop. Sedan ska jag äntligen hem och sova. För att vakna kl 7 dagen efter och iväg till kören igen. :S ojojoj.... efter denna helgen kommer jag att behöva jullov. Tur att det inte är så långt kvar till jul då, med andra ord.

Har du köpt några julklappar ännu?

Oj, vad det låter som att jag klagar. Det gör jag faktiskt inte, helgen ska bli jätterolig. Men den kommer att bli smockad! Stackars älsklingen, honom kommer jag knappt att träffa, trots att vi bor ihop. Men men... Vi ses ju så mkt annars.

Hur svensk är jag?

hittade ett roligt test som jag måste göra. (Allt för att slippa att plugga...).


Hur svensk är du?
[x] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[/] Du bor i villa  (delvis)
[x] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[x] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter på McDonalds (inte regelbundet, men okej)
[x] Du följer Melodifestivalen

Multiplicera antalet kryss med 3 och få din procent.

Okej, jag fyllde i 21,5 kryss. Det gånger 3 blir 64,5 %. Hm... Jag är ganska svensson då, med andra ord. Är det bra eller dåligt, är frågan?


Facebook?

Sitter och går igenom alla föreläsningsanteckningar inför tentan imorgon och slås av en tanke; shit vad mycket jag skriver! Jag tror, helt ärligt, att jag får med rubbet av det föreläsarna säger. Allt, förutom deras andningspauser typ. Jag borde nog bli stenograf. Fast det är väl ett utdöende släkte?

kvällen ska ägnas åt plugg, plugg och mer plugg. Förresten, jag funderar på att ta bort min facebook. Har du någon facebook?


Sänder en tanke till...

Sänder en tanke till den 20-årige soldaten som omkom igår till följd av en skottolycka. Tankarna går till hans familj och vänner som har det svårt. Hemskt, särskilt såhär tätt inpå jul.

En julhälsning?

Det kom ett brev med posten imorse. Åh, vad jag älskar min underbara familj! Hehe... Brevet var stort, tjockt och tungt, för att vara brav. Jag slängde mig över det. Inuti fanns en stor påse julskum! (L) Riktiga, färska julskum! Jag har nämligen klagat när jag pratat med familjen i telefon för här är julskummen gamla, typ som om de är från förra året eller ngt. Så sötpappa skickade helt färska till mig! Och så skickade han med min mobilräkning. Dags att börja betala själv, kanske? ;) Hehe... image4

Jaja... Tillbaka till pluggandet, I guess! Men jag tycker fortfarande att Janne J är vänstervriden!

Janne J, släng dig i väggen!

Såg precis uppdrag granskning om icas ompackning av köttfärs. Åh, vad upprörd jag blir! Varför hackar man alltid på ica? svenskar är så himla missunsamma! Alla butikskedjor packar om kött. Men det innebär inte att köttet är dåligt! dagens människor hakar upp sig för mycket på datummärkningen. om köttet är några dagar gammalt spelar ingen roll så länge det luktar fräscht och ser fräscht ut! Janne J sägs vara källkritisk och så, men han verkar bara vrida sina program åt vänster. Varför inte hacka på koperativet Coop???


rast - igen

Så, nu har jag haft en lång rast från pluggandet - igen... Suck! Jag är så dålig på det här! känner liksom ingen stress heller. Jobbigt! Nu måste jag sätta mig ner och plugga!

tv-licens + julklappshets

Nyss var tv-licensgubben här. Min pojkvän studsade upp, för detta har han väntat på sedan vi flyttade in. Han ville visa gubben in och visa att vi verkligen inte har ngn tv. Vi är ju såpass nyinflyttade att vi inte skaffat tv ännu, och ska jag vara ärlig är det ganska skönt. Det är bra när jag pluggar iaf, för då har jag inte ännu ett distraktonsmoment. Men gubben ville iaf inte komma in, han trodde på oss. Så älsklingen blev lite butter. Haha...

Sitter och läser lite inför tentan. Börjar känna mig avslappnad, men det beror inte på att jag kan det utan snarare på att jag antagligen inte insett att jag har tenta om två dagar. Suck... Vill bara ha den överstökad nu, så att jag kan ge mig ut i julhandeln. Läste förresten i metro idag att medelsvensson shoppar julklappar för ca 1700 kr. Tillsammans beräknas vi handla för 15 (?!) miljarder i år. I bara julklappar! Ojojoj.... Vart är samhället påväg? Det sjuka är att jag vet med mig att jag tilhör konsumtionisterna. Jag känner en press att handla julklappar till alla. Vart tog den tiden vägen då man gjorde egna julklappar och gav bort??? (Ehrm.... senast typ i trean) Jag funderar på att ge mor- och farföräldrarna lite hemgjort godis, iaf, så har jag åtminstone gjort några klappar själv. Men alltså, min lillebror hade definitivt inte uppskattat ngt jag gjort själv. "Tack syrran, för den otroligt fina *not* teckningen", typ. Så jag får väl konsumera jag med.

image3


Är du klar med alla dina julklappar?

Min taktik (för att slippa plugga...)

Har pluggat en stund nu, och känner mig ganska duktig. Höll dock på att somna det sista, men väcktes till liv av älsklingens sms. Han skrev att han kommer hem om ca en timme, och gullig som jag är lovade jag att ha maten klar då. (Allt för att slippa plugga!). Så nu ska jag laga mat. Köttfärssås och spagetti blir det nog. Hoppas det blir gott idag.

Vad brukar du laga för mat på vardagarna?

Måste

Mmmmm... Lasagne är nog en av världens godaste maträtter! Mumma! Det var vad min lunch bestod av idag.Nu måste jag sätta igång och plugga. Inga undanflykter nu.

Varför är det så svårt att sätta igång med saker man måste göra?

Julmys

Nu är det äntligen julmys hos mig! Åh, vad fint det blev! Längtar tills älsklingen kommer hem så att vi kan tända ljusen i adventsstakarna. :)

Nu; dags att plugga!

Mamma, jag älskar dig!

Morning! Idag är det tentaplugg som gäller. Fy, det känns som att tentan kommer att bli svår. Var hos E och pluggade igår, men inte särskilt effektivt. Så därför pluggar jag ensam, hemma idag. Innan jag sätter igång och pluggar ska jag dock åka och handla lite mat och annat som vi behöver. Det är det värsta med att flytta hemifrån; man måste handla själv! Mamma kan inte göra det åt mig, för hon bor långt härifrån. Jag kan tycka att det är jättekul att gå i mataffärer, men inte när man är stressad och egentligen inte har tid. Eller lust. Suck!

Fast å andra sidan finns det en massa fördelar med att flytta hemifrån; du bestämmer allt själv! Vill du inte julstäda så gör du det inte! Du får själv bestämma vad som ska lagas till middag . Härligt! Det innebär att du inte måste äta kokt potatis om du inte vill! Du får sova hur länge du vill, och gå och lägga dig när du vill utan att ngn störs. Alltså, det finns hundra bra anledningar till at bo hemifrån till, men du förstår grejen. Det är skönt att få vara lite vuxen!

Även om jag längtar efter mamma så att jag dör ibland. För mamma är ändå mamma, och min bästa vän! (L) Smack på dej, mamma! Ses snart!

Nä, nu sticker jag till affären! Ciao!

Känner jag alla i min telefonbok?

Gjorde följande test, och insåg att jag hade en hel del värdelösa nummer på mobilen. Rensar visst inte den så ofta... Rensar du din mobil ofta?

Ta fram din mobiltelefon och öppna telefonboken och bläddra rätt på svaren

Har Du Kysst nr 7?
Nej, absolut inte! Men jag vet att han har velat det länge, lilla andreas...

Gillar Du att vara med nr 19?
csn? Knappast!

Gillar Du nr 25?
Ja, sötemma är en av dem jag saknar mest från gymnasiet.

Är nr 21 Din bästis?
Dennis? Ja, det kan man väl säga!

Är nr 14 en Sötnos?

Caroline är allt en riktig going!

Älskar Du nr 16?
Nepp. Stämfisken är inte min favvo.

Är nr 12 Bäst?
farmor Britt-Marie , ja absolut!

Min Bror/Syster är nr 29?
Nepp, såvida inte något har hänt som du glömt att berätta fredrik!

Var Du med nr 20 i dag?
Ja, det är mitt hemnr, så det kan man väl säga. 

Nr 26 går i samma klass som Du?
Nej, hon är på andra sidan jorden. Men hon kommer snart hem! Längtar!

Nr 31 har likadan Mobil som Du?
Nej, inte fredrik j. Han har en nokia, jag har en sony ericson.

Nr 34 är Din granne?
Friskis&Svettis? nej, inte direkt!

Nr 40 och Du har något gemensamt?
Ja, Ida och jag har en hel masse gemensamt! samma musiksmak, delvis samma intressen.

Nr 43 gillar Dig?
Ingrid? Ja, det gissar jag väl!

Nr 49 och Du ska gifta er?
Nej, det ska vi inte. Min gamla gympafröken och jag är liksom inte meant to be...

Nr 30 är den snyggaste i Din kontakt?
Nej, den bovärden fick sparken nyss. Tacka vet jag det, han var värdelös!

Sist är sämst?
Taxin i stan? Nä, de brukar vara schyssta. ;)


Tantfrossa?

morning! Vaknade i morse med världens träningsvärk. Nice. Gissar jag?
Idag är det en hel masse liv i vår trappuppgång, för bovärden har visning på en lägenhet på samma våningsplan som vår. När jag kikade ut var det ungefär 6-8 st på denna visningen. Mest äldre tanter, dock två yngre tjejer. Jag hoppas att tjejerna får den, för det hade varit roligt med jämnåriga brdevid. Hellre det än ännu fler tanter. Men givetvis kommer någon av tanterna att få den, för de har haft längst tid på sig att stå i kö. Hela deras liv, närmare bestämt. 70 år. Och vem har inte mest poäng då???

image2


Idag ska jag plugga för glatta livet. Börjar känna av stressen inför tentan. Brr... Vill  bara ha den överstökad. Nu! Ska strax åka hem till E för några timmars effektivt plugg. Blir en lång dag idag. Är inte hemma innan tio ikväll. Fy! Men imorgon ska jag iaf vara hemma hela dagen, och det ska bli skönt. Jag gillar att vara hemma en hel dag sådär. Ska åka och träna på kvällen, men annars är mitt schema fyllt med tid att plugga inför tentan.

Nej, nu blir det lite frukost! Ciao!

Träning, youghurt, tenta

Har precis kommit tillbaka från träningen. Härligt, nu ska jag banne mig komma igång igen. På riktigt!!! Har precis duschat och tagit på mig mjukiskläder. Tänkte ägna resten av kvällen åt att plugga folkrätt och äta lite youghurt. Mumma!

Har tenta på fredag, så det gäller att plugga intensivt de sista dagarna nu. Var hemma hos E förut och pluggade, dock inte så effektivt. Ska dit imorgon med, men då j*ar ska vi plugga bra! Och effektivt! För jag ska klarar denna tentan.

Nepp, nu blir det youghurt! Ciao!

Bristen på sex?

Äntligen har jag blivit frisk från min långa höstförkylning. Därför ska jag passa på att träna idag. Tror att jag behöver det, jag har varit så sur och grining de senaste dagarna. Och nej, det beror inte på bristen på sex... :P

I'm of for some träning! Ciao!

Dags att sälja?

Finansmannen Erik Penser säger i en intervju till d.se att han planerar att sälja alla sina aktier och fonder och istället spara pengarna där han just nu kan få högst avkastning; på ett sparkonto med hög ränta. Är det vad vi borde göra också? Ska vi följa Erik Pensers exempel?`

Think outside the box

Idag är det den första advent. Jag sitter i min nya lägenhet tillsammans med sambon och konstaterar att jag inte har några adventsljusstakar. Katastrof, tycker jag, som anser att julen är årets mysigaste tid och då man bör omge sig med ting som ger hög mysfaktor. En petitess, tycker sambon, som föraktar allt som har med hetskonsumtion att göra.

Han: "Vad ska du med en adventsljusstake till? Vi har ju redan lampor i fönstren."
Jag: "Men, det är inte det det handlar om. Jag vill ha adventsljusstakar för att de är fina, och det hör till traditionen att man ska ha sådana"
Han: "Så du vill tillhöra den stora flocken som vallfärdar till affärerna och köper adventsljusstakar för att du måste, av tradition???"
Jag: "Men jag vill. Av principskäl"
Han: "Jag vill inte ha sådana. Av principskäl!".

Diskussionen fortsätter i liknande banor tills;
Han: "Men du, du får gärna köpa adventsljusstakar om du vill. Mig gör det inget. Jag känner bara inte ett behov av att ha ljusstakar som du gör."

Och så var diskussionen över. Han är ädelmodig, och jag liknas vid dagens köphets. Jag liknas vid en skock får som följer tradidtionen och saknar förmågan att "think outside the box". Allt är bra, allt borde kännas bra. Men det gör det inte. För jag känner mig som en sämre människa. Jag vill inte tillhöra de skock människor som är inkapabla att fatta egna beslut och gå emot normen. Jag är speciell, jag är inte som alla andra. Men jag VILL ha adventsljusstakar!

All I want for Christmas

Oj, vad tiden rinner iväg! Idag är det den första december, och imorgon första advent. Härligt! Jag längtar till jul, och att få komma hem till familj och vänner. Alla är så glada på jul, och ingen stressar. Iaf inte på själv julafton...
Bjuder på en låt i julens tecken, tagen från filmen Love Actually! Enjoy!

RSS 2.0